NJAM, NJAM
Recept za lepinju sa sirom koja se topi u ustima: Vazdušasta i lagana, može biti i doručak i večera
Spoj hrskave spoljašnjosti i nežne, vazdušaste unutrašnjosti čini je pravim užitkom za nepca
Lepinja punjena sirom iz rerne – recept koji se sprema se brzo, a rezultat je jednostavno fantastičan: spolja hrskava, a iznutra meka i kremasta, topi se u ustima već pri prvom zalogaju.
Bilo da je poslužite za doručak, užinu ili laganu večeru, recept za ovu lepinju oduševiće vas svojom aromom i ukusom sveže pečenog testa. Spoj hrskave spoljašnjosti i nežne, vazdušaste unutrašnjosti čini je pravim užitkom za nepca
A unutra? Rastopljeni mocarela sir, savršeno rastegljiv i kremast, daje ovoj lepinji neodoljivu teksturu i bogatstvo ukusa koje će vas naterati da zatražite još jedan komad!
Sastojci:
Testo
– 200 g brašna za hleb – 1 jaje na sobnoj temperaturi – 80 ml toplog mleka – 4g suvog kvasca (velika 1 kašičica) – 20 g šećera (2 kašike) – 3 g soli (ravna 1 kašičica) – 30 g rastopljenog neslanog putera (5 kašika)
Punjenje
– 2 krompira (430g) težina sa korom – 3 prstohvata soli – Malo bibera u prahu – 40 g kreme ili mleka (4 ~ 5 kašika) – 140 g mocarela sira
Preliv
– mleko – 2 kašike rastopljenog neslanog putera – peršun (opciono)
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!